13:30

Saltsjöbadens IF Blå

Referat

Referat: Roma IF - Saltsjöbadens IF Blå

Då vi inte mött Saltsjöbadent tidigare valde vi att spela lite mer avvaktande första tio minuterna. Trots detta tar vi tidigt tag i taktpinnen och vinner några bollar högt i vår press. Därför är det både förvånande och lite orättvist att motståndarna tar ledningen i minut sju pga olika aktioner som tyvärr leder fram till deras ledningsmål.

Ofta kan huvudena sänkas efter en sådan inledning men spelarna på bänken peppar igång laget och spelarna på planen fortsätter ta för sig. Några minuter efter deras ledningsmål lyckas vi kvittera genom ett avslut från ca 30 meter. Ett mycket vackert distansskott.

Stundvis är halvleken fysisk men det är kamper som våra spelare antingen ofta går vinnande ur eller där vi får med oss frisparkar i bra lägen.Trots fortsatt bra press och mängder med vunna dueller slutar halvleken 1-1.

Efter ett bra snack av spelarna i halvtid så tar vi oss an andra halvlek. Trots övertaget i första och dessutom medvind i halvleken är det fina spelet från första halvan som bortblåst. Vi tappar mittfältskampen men trots att vårt spel inte stämmer alls och motståndarna tagit över mittfältet skapar de inte några farliga chanser.

Ungefär halvvägs in i andra halvlek börjar vi till slut ta för oss mer och mer på alla positioner men främst tar vi tillbaka det centrala spelet igen. Det gör att vi börjar skapa flera bra lägen och till slut lyckas vi göra 2-1. Då orken tagit slut hos motståndarna och våra spelare fick ny energi av målet skapar vi flera chanser framåt och det var närmare 3-1 än kvittering på slutet.

Vi tar med oss sättet vi genomför första halvlek då det stora stunder är den fotboll vi vill spela. Men nästan ännu viktigare är sättet som vi faktiskt kommer tillbaka in i matchen och tar tillbaka det tappade initiativet i andra halvlek och därefter även avgör matchen.